Saturday, October 24th, 2020

Velkommen til kurssidene

09.12.2009 av  
Arkivert under Beskjeder

Dette er kurssidene til Statinet. Her ligger all informasjon om kurset du har meldt deg opp i. Etterhvert som kurset skrider fram vil vi oppdatere sidene med informasjon om nye kursbrev og oppgaver. Hvis du har spørsmål kan de stilles via kommentarfeltene for hvert enkelt kursbrev. Vi søker stadig å forberede sidene og kurset, så all ris og ros er velkommen.

Comments

232 Responses to “Velkommen til kurssidene”
 1. Innføring i statistikk via Internett: Del I Høst 2019 says:

  Hei. Jeg jobber med kursbrev 4, oppgave 8.4. Jeg skal undersøke om det er signifikant forskjell på gjennomsnittene for Baseline og Post, og gjøre en analyse basert på konfidensintervall og p-verdi. Først må jeg sjekke om variablene er normalfordelt. Jeg finner at Baseline er usikkert om er normalfordelt. Kan jeg likevel gjennomføre en parret t-test? Mvh Solveig

  • Kursledelsen says:

   Hei,

   For at resultatet av en paret t-test skal være gyldig, må differansen mellom variablene du sammenligner være omtrent normalfordelt. På oppgave 8.4 er det derfor viktig å undersøke fordelingen til differansen post – baseline før du velger test.

   Mvh
   Nils Meland

 2. Innføring i statistikk via Internett: Del I Vår 2020 says:

  Hei, SPSS byttet punktum i pulse.sav til komma selv, men hva er syntaksvinduet? hvis man trenger å gjøre det som står der(åpne syntaksvinduet (gå til Window – Go to designated syntax window), skriv
  SET LOCALE = “en_US”.) så vet jeg ikke hvor jeg trykker, trykker man på window, så er det ikke noe option å go to designated syntax window. det står split, minimize og reset et eller annet, er det fordi denne texten er gammel og programmet er oppdatert eller noe jeg trykker feil på? mvh nora

  • Kursledelsen says:

   Hei,
   Det ser ut til at du har en annen SPSS-versjon enn den jeg sitter med her (versjon 26). Syntaksvinduet er et vindu der man kan skrive inn eller redigere kommandoer; å bruke syntaksvinduet er et alternativ til å bruke menyer med pek-og-klikk når man skal behandle eller analysere data.
   En annen metode for å åpne syntaks-vinduet er å gå gjennom en meny (for eksempel via Analyze – Descriptive statistics – Explore) og klikke Paste istedenfor OK i det siste steget. Dette kommer det mer om siden; ta gjerne kontakt via kursledelsen@statinet.no siden det på e-post kan være lettere å forklare (der er det mulig å vise skjermbilder, osv.).
   Mvh
   Nils Meland

 3. Innføring i statistikk via Internett: Del I Vår 2019 says:

  Hei
  Jeg trenger SPSS for mac. Noen ideer hvor jeg kan finne det?

  Hilsen
  Henning

  • Kursledelsen says:

   Hei,

   Vi har dessverre bare SPSS for Windows til salgs. Hvis du er tilknyttet et sykehus eller universitet / høyskole bør du ta kontakt med IT-ansvarlige siden mange norske sykehus og høyskoler har en avtale med SPSS.

   Mvh
   Nils Meland

 4. Innføring i statistikk via Internett: Del I Høst 2018 says:

  Hvilke parametre skal oppgis i svaret når man har kjørt hhv. en Mann Whitney U-test eller en Wilcockson Signed Rank test?
  U-verdi/Z-verdi i tillegg til p?

  • Kursledelsen says:

   Hei,

   Det viktigste er å få med p-verdien. Z-verdien vil fortelle omtrent det samme som p, og U-verdien er avhengig at utvalgsstørrelsene og er ikke så lett å tolke. Hvis du finner en signifikant forskjell er det viktig å klart fortelle i hvilken retning forskjellen går.

   Mvh
   Nils Meland

 5. Innføring i statistikk via Internett: Del I Høst 2018 says:

  Jeg antar at i oppgave 12.5 så skal vi undersøke før og etter beahndling for begge grupper under ett?

 6. Innføring i statistikk via Internett: Del I Høst 2018 says:

  Hei!
  Spørsmål til Oppgave 11, punkt 6: “Skriv en numerisk oppsummering av overlevelsen til marsvinene for de som fikk dose 1 og de som fikk dose 2.” Hva menes med spørsmålet? Jeg har ikke gjort noe mer avansert enn å analysere gruppene i SPSS, og finne mean og median, største og minste verdi, er det tilstrekkelig?

Spørsmål og kommentarer

Hvis du har spørsmål eller kommentarer så legg det gjerne inn her

You must be logged in to post a comment.